SD blåljuger om att ungdomsrånen ökat under pandemin

SD försökte före coronapandemin föra upp det högst diskutabla ämnet svenskfientlighet på den politiska agendan. I riksdagen idag beklagade sig Tobias Andersson (SD) över att denna diskussion nu hamnar i skymundan, men hävdade utan omsvep: ”Det innebär dock inte att utförarna av ungdomsrån eller andra grova övergrepp har valt att pausa sin verksamhet och helt lägga om sitt beteende – tvärtom kan de haft ett ypperligt tillfälle att begå brott då färre vuxna stävjat kriminalitet genom sin närvaro utomhus”.

Men som så ofta i den politiska debatten ignorerar SD fakta fullständigt. Under pandemin har nämligen ungdomsrånen i Sverige minskat kraftigt.

Antalet anmälda brott var i mars 34% lägre jämfört med samma månad 2019. I april var minskningen 15% och i maj 37%, detta enligt BRÅ:s senaste statistik. ”Det är möjligt att pandemin har påverkat utvecklingen av anmälda personrån, men det rör sig om små tal, varför det är svårt att dra några långtgående slutsatser,” skriver BRÅ.

24-årige Tobias Anderssons fortsatta utläggning i ämnet är tämligen hårresande och bär många rasistiska förtecken – svenska ungdomar får betala notan för att vi ”importerat ett dominans- och hedersbeteende från kulturer där dessa beteenden är centrala”, svenskar överfalls, misshandlas och våldtas av ”personer som inte borde varit i Sverige från första början”. Justitieminister Morgan Johansson (S) hade dock svar på tal:

”Om en invandrare har begått brott, då lyfter ni fram det som ett exempel. Om en svensk begår ett brott sopar ni det under mattan. Och om en sverigedemokrat har begått något brott då får de ju sitta kvar i den här kammaren, det finns ju ingen riksdagsgrupp som har så många dömda ledamöter som just SD. Det är inte brotten SD är emot, det är invandringen.”

SD försökte före coronapandemin föra upp det högst diskutabla ämnet *svenskfientlighet* på den politiska agendan. I riksdagen idag beklagade sig Tobias Andersson (SD) över att denna diskussion nu hamnar i skymundan, men hävdade utan omsvep: ”Det innebär dock inte att utförarna av ungdomsrån eller andra grova övergrepp har valt att pausa sin verksamhet och helt lägga om sitt beteende – tvärtom kan de haft ett ypperligt tillfälle att begå brott då färre vuxna stävjat kriminalitet genom sin närvaro utomhus”.**Men som så ofta i den politiska debatten ignorerar SD fakta fullständigt. Under pandemin har nämligen ungdomsrånen i Sverige *minskat* kraftigt. **Antalet anmälda brott var i mars 34% lägre jämfört med samma månad 2019. I april var minskningen 15% och i maj 37%, detta enligt BRÅ:s senaste statistik. ”Det är möjligt att pandemin har påverkat utvecklingen av anmälda personrån, men det rör sig om små tal, varför det är svårt att dra några långtgående slutsatser,” skriver BRÅ. (Källa: [https://bra.se/om-bra/nytt-fran-bra/arkiv/nyheter/2020-06-11-svagare-minskning-av-anmalda-brott-under-maj-manad.html](https://bra.se/om-bra/nytt-fran-bra/arkiv/nyheter/2020-06-11-svagare-minskning-av-anmalda-brott-under-maj-manad.html))24-årige Tobias Anderssons fortsatta utläggning i ämnet är tämligen hårresande och bär många rasistiska förtecken – svenska ungdomar får betala notan för att vi ”importerat ett dominans- och hedersbeteende från kulturer där dessa beteenden är centrala”, svenskar överfalls, misshandlas och våldtas av ”personer som inte borde varit i Sverige från första början”. Justitieminister Morgan Johansson (S) hade dock svar på tal:*”Om en invandrare har begått brott, då lyfter ni fram det som ett exempel. Om en svensk begår ett brott sopar ni det under mattan. Och om en sverigedemokrat har begått något brott då får de ju sitta kvar i den här kammaren, det finns ju ingen riksdagsgrupp som har så många dömda ledamöter som just SD. Det är inte brotten SD är emot, det är invandringen.”***DELA GÄRNA!**

Publicerat av Mikael Carlsson Fredag 12 juni 2020