SD använder brottsligheten för att ‘samla ett brett stöd för ett invandringsstopp’ – trots att bara 1,6% begår brott

Så har vi kommit till den punkt då normaliseringen gått så långt att SD inte längre behöver låtsas. I ett pressmeddelande idag går partiet ut med att man ”vill samla ett brett stöd för ett invandringsstopp och en offensiv utvisningspolitik”.

Det är den rättspolitiske talespersonen Adam Marttinen som, helt ogenerat, gör detta strategiskt välplanerade utspel sedan biträdande rikspolischef Mats Löfving för några dagar sedan gått ut med att ett 40-tal släktbaserade (invandrade) kriminella nätverk är aktiva i landet.

Att vilja stoppa all invandring trots att de allra flesta invandrare inte begår brott är naturligtvis inget annat än ren och skär rasism.

Att utrikesfödda är överrepresenterade i brottsstatistiken är inget nytt. Men i en undersökning som DN publicerade 2018 konstaterades att endast 1,6 procent av de utrikesfödda ”över huvud taget förekommer i brottsstatistiken”.

Frågan infinner sig: är det rimligt att stoppa 1000 invandrare bara för att 16 av dem begår brott? Ja, det skulle smaka fågel, tycker SD. Men naturligtvis är det bisarrt.

När det gäller överrepresentation bland kriminella påpekar DN också att den är betydligt större bland låginkomsttagare, män och 15-24-åringar. Vilka drastiska åtgärder SD föreslår för att ”stoppa” dessa grupper kan man retoriskt fråga sig.

Och då har vi inte ens nämnt den inte försvinnande mängden SD-politiker som själva ägnat sig åt brottsliga aktiviteter… Enligt en kartläggning i Svenska Dagbladet hade 7,1 procent av SD:s kandidater i valet 2018 blivit åtalade för brott. 

Länk till DN:s artikel bifogas här (tyvärr låst för icke-prenumeranter)