Hets mot folkgrupp i Ekeroth-krönika?

Kent Ekeroth har nyligen skrivit en i alla avseenden vidrig och uppviglande krönika på sin egen sajt Samhällsnytt (Ekeroth är administrativ chef för sajten som formellt drivs av ”Föreningen för sverigevänliga intressen”) där han går till attack mot invandrare och påstår:

”Det finns inget ’vitt’ privilegium i Sverige. Det riktiga privilegiet är ’svart’. Och det är det som det borde göras uppror mot – på riktigt.”

Det skrivs många obehagliga texter av SD-företrädare, men det här är en av de grövsta och mest främlingsfientliga, invandrarhatiska och rasistiska jag läst. Det är en text som vi måste vända oss aktivt mot, som inte får stå oemotsagd och som bör prövas rättsligt. Hets mot folkgrupp är enligt brottsbalkens definition ett brott där man uppsåtligen, i uttalande eller i annat meddelande som sprids, hotar eller uttrycker missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på (bland annat) ras, hudfärg, nationellt ursprung eller etniskt ursprung.

Ekeroth skriver bland annat:

“Problemet är att det inte är svenskar som har privilegiet, utan alla de från icke-skidåkande nationer som kommit hit och som lever på det som svenskarna skapat.”

“Sverige är inte Fatima, Ahmed och Muhammeds land. Det tillhör inte dem, oavsett vad gammelmedia säger. Oavsett vad de själva säger. Nej, detta land tillhör det svenska folk som byggt det.”

“Det riktiga privilegiet har självfallet alla de som kommit hit, får tillgång till hela Sverige utbildningssystem, får lägenheter, bidrag, språkutbildning, som får gå före svenskar till diverse olika jobb och studier, som får sina anställningar subventionerade av skattebetalarna, får gratis biljetter inom kollektivtrafiken, som blir bjudna på diverse nöjen i ‘integrationens’ namn och mycket mer. De som på ett eller annat sätt lever på det svenskarna skapat. Som tack får svenska folket kravaller, våld, anklagelser om oförrätter och krav på att ge ännu mer. Som tack får de höra av invandrare som nyss kom hit att Sverige inte är deras, utan invandrarnas.”

Som privatperson kan man polisanmäla Kent Ekeroth för hets mot folkgrupp. Här finns bra tips på hur man bär sig åt! https://nathatshjalpen.se/a/guide-anmala-hets-mot-folkgrupp/